• Bemutatkozás
  • Szakosztályok
  • Dokumentumok
  • EFOP
  • Kapcsolat
  • Támogatók
  • 

    Szenior kézilabda világkupa beszámoló

    2024. JÚNIUS 6. Hírek esemény

    2024. május 22-26 között rendezték meg a Horvátországi Omisban - immár hetedik alkalommal – a Szenior Kézilabda Világkupát (Masters Handball World Cup). Egyesületünk már az előző években is képviseltette magát a megmérettetésen, évről évre jobb eredménnyel. Szakosztályunk idén már két férfi (40+, 50+) és ez női (40+) csapatot indított. Játékosaink túlnyomó része volt és jelenlegi PEAC-os játékosok. Az elmúlt években kimagaslóan jó eredményeket értünk el, szinte minden évben felállhatunk a dobogó valamelyik fokára. 

    Bár a szomszédunkban folyó háború miatt se orosz, se ukrán férfi csapatok nem vettek részt a tornán, így is 54 csapat indult a különböző korosztályokban. A világ minden tájáról érkeztek csapatok (román, lengyel, horvát, egyiptomi, indiai, görög, szlovák, litván, cseh, német, olasz, chilei, török, ír, bosnyák, angol, portugál, finn).  A korábbi évektől eltérően egy nappal korábban, már szerdán megkezdődtek a küzdelmek. 

    Női csapatunk Golden Girls PEAC néven indult. A saját csoportjukból elsőként jutották tovább, de a helyosztók már nem sikerültek ilyen jól, és végül két győzelemmel és két vereséggel a negyedik helyen zártak. Ez a helyezés még így is a z elmúlt évek legjobb eredménye! 

    A férfi 50+ kategóriában 9 csapat nevezett, akik két csoportban, körmérkőzéses formában játszottak egymás ellen. Nekünk chilei, horvát és lengyel csapatokkal kellett játszanunk azért, hogy küzdelembe maradhassunk valamilyen éremért. A csoportkör végén minden mérkőzést megnyerve az első helyen jutottunk tovább, így a másik csoport második helyezettjével játszottunk a döntőbe kerülésért. Itt az a lengyel csapat várt ránk, amelyikkel tavaly a döntőt vívtuk. A mérkőzés utolsó perceikig kiegyenlített volt az eredmény, de sajnos megismétlődött a tavalyi forgatókönyv, és idén is vereséget szenvedtünk. A bronzmeccsen azzal a chilei csapattal csaptunk össze ismét, akikkel a csoportkörben már találkoztunk. Szerencsére nem született meglepetés, és újból legyőzve őket a harmadik helyen végeztük a tornát. 

    A „fiatalabb” csapatunknak az idei év nem sikerült olyan jól, mint az elmúlt évek. A felállás ugyanaz volt, mint az idős csapatnál, kilenc nevező csapat, két csoportban, körmérkőzések. A mieink két lengyel, egy török, és egy ír csapattal játszottak, ahol egy győzelemmel a csoport negyedik helyén zártak. A keresztbe játszás után végül a hetedik helyezést szerezték meg.                                                                                   

    A csapatok tagjai:
    40+ Csókás Norbert, Vajda Kornél, Lévay Tamás, Deák András, Varga Nándor Gábor, Szögi Balázs, Farkas Gábor, Péter Gergő, Szommer Roland
    50+ Bánhidi Pál, Lipcsik Zoltán, Zeke József, Gelb Zoltán, Kemenes Péter, Hoffmann Ákos, Kasza Gábor, Jaczkó László, Somogyi Kornél, Pók Csaba, Jandó Róbert, Dr. Monori Tamás, Varga Csaba, Szajkó János, Virág László, Jedlicska Zsolt (edző)
    Ezúton is szeretnénk megköszönni a PEAC, a PTE ETK, a PTE Sportiroda, a PTE ÁOK, a Medikus Sportegyesület, a KOOP-SZER Épületgépészeti Kft., és a Pannon Borbolt Kft. támogatását! 


    
    Pécsi Egyetemi Atlétikai Club | H-7622 Pécs, Vasvári Pál utca 4. | +36-72/501-500 | info@pte.hu